Malgrat tot el que s’havia parlat per la tibant situació política a Catalunya, Barcelona torna a ser la seu de l’esdeveniment tecnològic més important de l’any. L’impacte econòmic és enorme per a l’economia de la ciutat i tot sembla indicar que serà un nou èxit. En realitat, tot forma part de la maquinaria de la premsa i política de la por espanyola, que han intentat desestabilitzar des del primer moment tant a polítics com a votants per tal d’evitar l’augment de l’independentisme, jugant amb el futur i la incertesa econòmic de les persones, un fet d’una escasa moralitat que ja ni ens sorprèn.

Un esdevinement mundial

La tretzena edició del Mobile World Congress (MWC), la major convenció de tecnologia del món, ha donat començament avui en la Fira Gran Via de Barcelona. Després de la no participació de l’alcaldessa de la Ciutat Comtal ni de cap membre de la Generalitat en la rebuda al Rei d’anit, Felipe VI ha visitat l’esdeveniment durant dues hores aquest matí juntament amb la vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría, el ministre Álvaro Nadal i la mateixa Ada Colau sense que s’hagi registrat incident algun.

Colau ha revelat avui que anit va mantenir una breu conversa amb Felipe VI en la recepció prèvia al sopar en el Palau de la Música, en la qual li va transmetre el seu malestar per la posició del Monarca en el “procés” i, especialment, després de les càrregues policials de l’1-O. El Rei li va respondre que està “per defensar la Constitució i l’Estatut”.

El MWC tornarà a Barcelona

A més, la primera edil ha confirmat que el MWC tornarà a la ciutat el proper any i ha recordat que existeix un contracte amb l’associació que ho organitza, la GSMA, fins a l’any 2023. Aquesta notícia dissipa els dubtes que es van obrir fa uns mesos en el si de l’adreça de l’esdeveniment per la situació d’inestabilitat política que viu Catalunya.

Les xifres del Mobile World Congress han marcat un nou rècord aquest any: més de 108.00 assistents, 2.300 empreses i 170 delegacions de països representades. El congrés ha suposat la creació de 15.000 ocupacions temporals i deixarà un impacte econòmic a Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i les poblacions properes de 471 milions d’euros.

Tecnologia d’última generació

Un dels temes estavella del MWC serà la tecnologia 5G, que obrirà les portes dels cotxes autònoms i l’estandardització de la domòtica o el “internet de les coses”. De fet, el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha anunciat que en breu sortirà la primera subhasta en el conjunt de la banda de 3,5 GHz, per la qual ha fixat un límit de 120 MHz com el màxim de freqüències que podrà disposar un mateix operador. El sector preveu disposar de xarxes 5G plenament operatives als països desenvolupats al llarg de 2020.

En el Mobile també es parlarà de les tecnologies de blockchain, de la seguretat en l’àmbit digital, d’intel·ligència artificial i del desenvolupament dels drones. A més, les grans marques presentaran els seus nous models.